Prireditev ob zaključku projekta Umetnost za turizem

Predstavljeni bodo rezultati triletnega aplikativnega raziskovalnega projekta, pri katerem sta sodelovala raziskovalna organizacija (ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta) in turistično gospodarstvo (Sajko turizem, d. o. o.). V sklopu dogodka bo izveden krajši vodeni sprehod po mestnem jedru.

Namen triletnega aplikativnega raziskovalnega projekta Umetnost za turizem (www.umetnost-za-turizem.si) je bil povezati področji znanosti in (turističnega) gospodarstva. Partnerja v projektu, ki poteka od 1. aprila 2019 in se zaključi 31. marca 2022, sta ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinski inštitut, in turistična agencija Sajko turizem.

V okviru projekta je bila temeljito raziskana umetnostna dediščina dela kohezijske regije Vzhodna Slovenija, spoznanja o njej pa so bila pretvorjena v prakso. Glavni rezultat projekta so štirje itinerariji, ki temeljijo na kulturni dediščini, drugi rezultati pa so znanstvene, strokovne in poljudne objave o umetnostnih spomenikih, diseminacija v pedagoškem procesu, ozaveščanje širše javnosti o pomenu spomenikov, fotografska razstava itd. V okviru prireditve bo predstavljen tudi zaključni rezultat; dvojezična publikacija s smernicami za oblikovanje turističnih produktov v lokalnem okolju, namenjena zlasti deležnikom v turizmu.

Rezultate in brošuro bo predstavila raziskovalka dr. Simona Kostanjšek Brglez, o projektu bo spregovoril tudi projektni partner, direktor turistične agencije Sajko turizem Milan Sajko.

Prisotne bodo med drugim nagovorili župan občine Slovenska Bistrica, dr. Ivan Žagar, direktor ZRC SAZU, Oto Luthar, in v. d. direktorice Slovenske turistične organizacije Ilona Stermecki.

Prireditev bo povezoval dr. Tomaž Onič.

Na dogodek se ni potrebno prijaviti.

Datum

Mar. 30. 2022
Dogodek je potekel

Čas

17:00 - 18:30

Lokacija

Cerkev sv. Jerneja, Slovenska Bistrica

Organizator

ZRC SAZU, UIFS
e-Pošta
umetnost.za.turizem@gmail.com

Soorganizator

Sajko turizem
Telefon
+386 2 80 51 800
e-Pošta
info@sajko-turizem.si
X
QR Code
Don`t copy text!